уторак, 15. децембар 2015.

Buhtle



Nista lepse od mirisnin i mekanih buhtlica.
Ovaj recept je jednostavno savrsen...

1 kockica svezeg kvasca 
6 kasicica secera 

1 jaje
2 kasike omeksalog margarina 
1 kasicica soli
300ml mleka 

1 kasicica soli
brasna po potrebi
2 kasike margarin za premazivanje
secer u prahu za posipanje po potreb
U toplo mleko dodati kvasac i 2 kasicice secera.ostaviti malo da nadodje.U dublju posudu staviti oko pola kg brasna,dodati jaje,so, ostali secer i omeksali margarin dodati nakisli kvasac i zamesiti testo.Testo mesiti dok vam se vise ne lepi za ruke.Ostaviti na toplom mestu oko pola sata da naraste. Testo razvuci u pravougaonik i iseci ga na kockice otprilike velicine 6*6cm.Na svaku kockicu staviti po kasicicu pekmeza i zaviti testo u lopticu.Redjati loptice u margarinom podmazan pleh.Loptice takodje odozgo premazati margarinom.Ostaviti ih jos oko pola sata da narastaju a zatim peci oko pola sata u zagrajanoj rerni na 190 stepeni.

Нема коментара:

Постави коментар